אפריל 30, 2018

מאסטר שף קולטאקט

מתכונים של חברי הצוות

טורטייה ממולאת בחזה עוף – נטע שמר

מה צריך..
– חבילת טורטיות
– חזה עוף
– בצל
– כפית כורכום
– כפית כמון
– כף פפריקה
– רבע כוס רוטב צ'ילי
– פלפל שחור ומלח
– 2 ביצים
– פירורי לחם

איך מכינים..
לחתוך את החזה עוף לקוביות קטנות, לטגן את הבצל כ-2 דקות על אש בינונית ואז להוסיף את החזה עוף. לטגן את החזה עוף יחד עם הבצל עד שהוא יהיה מוכן!!! ורק אז להוסיף את התבלינים- כורכום, כמון, פפריקה, מלח פלפל ואת הרוטב צ'ילי. להשאיר על האש כ-5 דקות.
מילוי הטורטייה- שמים כל פעם בין 3 ל4 טורטיות במיקרוגל למשך כ-30 שניות להוציא ולשים בקצה של הטורטייה את המילוי כמה שרוצים רק שלא יהיה יותר מידי שניתן יהיה לסגור אותה. מגלגלים את הטורטייה יחד עם המילוי תוך תפיסה של 2 הצדדים כדי שהיא תיסגר מכל הצדדים ובסוף אפשר למרוח בקצה שלה ביצה כדי שתיסגר טוב ולא תיפתח. טובלים בביצה ובפירורי לחם ומטגנים את הטורטיות עד שהם משחימות. לא לטגן יותר מארבע דקות הם משחימות מהר! בתאבון….

עוגת אלפחורס – שירן טל

מצרכים 
100 גר' חמאה מומסת
100 גר' סוכר
ביצה מידה L
2 חלמונים
210 גר' קורנפלור
70 גר' קמח
חצי כף אבקת אפיה
לציפוי תחתית :
חצי צנצנת ריבת חלב
קוקוס
למוס שוקולד וקוקוס :
200 גר' שוקולד לבן
רבע כוס חלב
2 שמנת מתוקה
כוס חלב
פודינג וניל
כוס קוקוס
לציפוי –
ריבת חלב
2 כפות חלב
קוקוס

אופן הכנה :
מחממים תנור ל160°
לתחתית – בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד שנוצר בצק אחיד. משמנים תבנית עגולה ומהדקים לתחתית . אופים 20 דקות עד להזהבה ומצננים.
● מורחים ריבת חלב על התחתית, מפזרים קוקוס ומניחים בצד.
● למוס שוקולד – ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם רבע כוס חלב ומערבבים לאיחוד.
● במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, כוס חלב ופודינג וניל לקרם רך, מוסיפים כוס קוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן ומקציפים כמה שניות לאיחוד
טיפ! עדיף להקציף כמה שניות רק לאיחוד ואז לאחד את תערובת השוקולד לקרם בתנועות קיפול כדי שהקרם לא יישבר.
● משטחים את המוס בתבנית, מכסים ומעבירים למקרר לפחות ל4 שעות.
● לציפוי- מחממים במיקרו ריבת חלב עם 2 כפות חלב עד שהתערובת חמימה (חצי דקה בערך) ומערבבים לאיחוד. מוזגים על העוגה ומסובבים את התבנית עד שהציפוי מכסה הכל. מכניסים למקפיא להתייצבות!

שתף ברשת: